Topsector logistiek

Human Capital Agenda

De Human Capital Agenda richt zich op het menselijk ‘kapitaal’ binnen de logistieke sector. De beschikking over genoeg logistieke professionals is een belangrijke voorwaarde om de ambities van de Topsector Logistiek waar te maken. Daarom is een Human Capital Agenda (HCA) opgesteld die berust op drie pijlers: bevorderen van de instroom van leerlingen in logistieke opleidingen, een optimale wisselwerking tussen onderwijs en werkveld en het behouden van werknemers voor de logistiek door sociale innovatie van de sector.

De Human Capital Agenda berust op drie pijlers:

  • Het bevorderen van de instroom van leerlingen in logistieke opleidingen.
  • Een optimale wisselwerking tussen onderwijs en werkveld.
  • Het behouden van werknemers voor de logistiek door sociale innovatie van de sector.

Binnen de actie Human Capital Agenda is het KennisDC Logistiek opgericht. Het KennisDC Logistiek is een strategisch samenwerkingsverband tussen zes hogescholen met bachelor opleidingen Logistiek, logistieke ondernemersorganisatie evofenedex en Transport en Logistiek Nederland (TLN) en wordt ondersteund door het Topteam Logistiek. Zij hebben hun kennis en netwerk gebundeld en stellen deze in dienst van belanghebbende logistieke partijen in de regio’s.
Het KennisDC Logistiek heeft als doelstellingen:

• Kennisontwikkeling & kennisdeling
• Onderwijsinnovatie in logistiek
• Valorisatie & business development t.b.v. logistieke bedrijven

Wilt u uw vakkennis verder uitdiepen? Bent u op zoek naar de uitkomst van een specifiek onderzoek? Wilt u participeren in een project met de kennisinstellingen? Wilt u aan de slag met innovatie in de logistiek? Bent u op zoek naar logistiek talent voor een innovatief project? Dan bent u bij KennisDC Logistiek aan het juiste adres. Wij stellen u graag op de hoogte van de laatste kennis uit onderzoek en onderwijs en helpen u dit om te zetten naar innovaties binnen uw bedrijf.

Meer informatie: www.kennisdclogistiek.nl.

Nieuws over de Human Capital Agenda is hier te vinden.

© Topsector Logistiek