Home events Transport organiseren zonder ‘EDI syndroom’

Transport organiseren zonder ‘EDI syndroom’

Dit webinar schetst hoe verladers en logistiek dienstverleners de dagelijkse uitdagingen van het digitaal uitwisselen van transportopdrachten, statusinformatie over zendingen en het zeker weten met wie je zaken doet, kunnen organiseren zonder de gebruikelijke specifieke IT-koppelingen voor iedere ketenpartner en zonder handmatig werk met mails, XML, pdf en telefoon.

Wat komt de deelnemer van het webinar te weten? 

In dit webinar lichten wij toe hoe verladers en logistiek dienstverleners en hun ICT leveranciers met behulp van de open ICT standaarden OTM en iSHARE transportopdrachten en statusinformatie veiliger, efficiënter en uiteindelijk goedkoper kunnen uitwisselen met hun (vele) ketenpartners.

OTM en iSHARE zijn standaarden van en voor de sector, ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven. In het webinar krijgt u inzicht in de historie, de bredere werking en inzetbaarheid en de governance van de standaarden voor het wegtransport; het open source data deelmodel ‘Open Trip Model’, waarmee u o.a. transportopdrachten en statusinformatie in dezelfde taal kunt uitwisselen en het afsprakenstelsel iSHARE waarmee u volledige controle krijgt over wie er toegang heeft tot uw data.

De sprekers

Wout van den Heuvel werkt ruim 13 jaar als beleidsadviseur digitalisering en innovatie bij Transport en Logistiek Nederland (TLN) en is Algemeen secretaris van de Stichting Uniforme Transport Code (SUTC). Daarvoor was hij werkzaam bij een logistiek dienstverlener en een rederij in de containersector.

Vanuit zijn functie zet Wout zich sinds jaar en dag in om papierloos werken en efficiënt en veilig data delen sector breed mogelijk te maken. Het vertalen van overheidsbeleid naar merkbaar voordeel voor de ondernemers is zijn drijfveer. Actief betrokken bij de ontwikkeling van TransFollow en iSHARE en één van de aanjagers van de ontwikkeling en adoptie van het Open Trip Model (OTM). In nauwe samenwerking met de vereniging van ICT leveranciers DALTI werkt hij aan opname van OTM als standaard in de IT systemen van logistiek dienstverleners.

Peter Jasperse is partner bij UC Group en programma manager voor iSHARE adoptie. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in logistiek, op het snijvlak van operaties en commercie in het internationale bedrijfsleven. Eerder werkzaam bij verladers en logistieke dienstverleners, en zoekt daarom graag de samenwerking met de aan logistiek grenzende disciplines zoals, inkoop, verkoop en productie.

Aanmelden voor dit webinar

Deelname aan dit webinar is gratis. Het webinar vindt plaats op 3 juni a.s. van 10.30-11.30 uur.  U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link. U krijgt dan een uitnodiging in uw mailbox met verdere instructies hoe u kunt deelnemen.

Datum

03 jun 2020
Verlopen!

Tijd

10:30

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:03 jun 2020
  • Tijd: 04:30

Kosten

Gratis

Meer Info

Bekijk het webinar

Locatie

online
Topsector Logistiek

Organisator

Topsector Logistiek
Email
info@topsectorlogistiek.nl
Bekijk het webinar
QR code