Home events Inzicht in uw CO2-uitstoot: Hoe kiest u het juiste platform?

Inzicht in uw CO2-uitstoot: Hoe kiest u het juiste platform?

Bent u op zoek naar een goed platform om uw CO2-uitstoot inzichtelijk te krijgen? Weet u alleen niet waar te beginnen? Een platform moet u niet alleen helpen bij het registreren van uw CO2-uitstoot, maar vooral het ontsluiten van de juiste data, datavalidatie, het calculeren, alloceren en reduceren van CO2-uitstoot is belangrijkU wilt een platform dat past bij uw bedrijf en u de juiste inzichten verschaft. Om een keuze te maken voor een passend platform is een goed selectieproces een voorwaarde.  

Ook Ricoh Europe was op zoek naar een platform om hun CO2- uitstoot inzichtelijk te krijgen. Zij waren vooral op zoek naar een platform dat kan helpen met het alloceren van CO2-uitstoot, in andere woorden het toewijzen van uitstoot per lading per opdrachtgever. Ricoh Europe heeft een heel selectieproces doorlopen om tot de keuze voor de meest passende platform te komen. Uiteindelijk hebben zij gekozen voor BigMile Lees in dit artikel alvast meer over deze keuze. 

BigMile is een platform waarmee u uw footprint kan meten, monitoren, zien waar u kunt verbeteren, zien wat werkt en weten met welke maatregelen de meeste impact kan worden gerealiseerd. Structureel meten zorgt namelijk voor een minimale footprint en maximale winst. 

Wat komt u te weten tijdens dit webinar? 

In dit webinar vertelt Stef Jacobs, Supervisor Transport Operations Department bij Ricoh Europe, meer over de stappen die zij in het selectieproces gezet hebben. Startend met de motivatie van Ricoh Europe om meer inzicht te krijgen in hun CO2-uitstoot. Eindigend met waarom zij uiteindelijk hebben gekozen voor BigMile als platform.  

Aansluitend neemt Leon Simons, program manager van Lean & Green Europe en productontwikkelaar van BigMileu mee in wat BigMile is en wat de toegevoegde waarde van dit platform is voor logistieke bedrijven en verladers om hun CO2-uitstoot vast te stellen en te reduceren.  

In dit webinar krijgt u inzicht in hoe een organisatie als Ricoh Europe een selectieproces heeft doorlopen om het juiste platform te kiezen om hun CO2-uitstoot inzichtelijk te krijgen. Hopelijk geeft dit u inspiratie en handvatten om hier in uw eigen organisatie mee aan de slag te gaan.

Datum

30 jun 2020
Verlopen!

Tijd

11:00

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:30 jun 2020
  • Tijd: 05:00

Kosten

Gratis

Meer Info

Bekijk het webinar

Locatie

online
Categorie
Topsector Logistiek

Organisator

Topsector Logistiek
Email
info@topsectorlogistiek.nl
Bekijk het webinar

Sprekers

QR code