Home events Absolute uitstoot in logistiek

Absolute uitstoot in logistiek

Het doel van het Klimaatakkoord is dat de uitstoot van broeikasgassen per jaar fors gereduceerd wordt. De huidige wereldeconomie kent veel lange en complexe ketens. Deels in het buitenland en deels in Nederland. In het Klimaatakkoord wordt veel aandacht besteed aan optimalisatie van logistieke ketens. Maar hoe kan bij deze complexiteit van deze ketens gemeten worden wat de uitstoot van al die ketens samen is in Nederland? En of we het Klimaatakkoord gaan realiseren? Ook verladers en logistiek dienstverleners staan voor de opgave om de CO2-uitstoot aanzienlijk te reduceren. Dit kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden door betere belading en planning. Om dit te realiseren is het belangrijk om inzicht te krijgen in zowel de uitstoot van de hele keten en als in de eigen uitstoot.

‘Absolute uitstoot in logistiek’ is het tweede webinar uit een serie over Carbon Footprinting. Carbon Footprinting is een instrument waarmee de CO2-uitstoot door transport en logistiek in kaart wordt gebracht door het voeren van een goede basisadministratie van CO2-uitstoot, een gestandaardiseerde manier van berekenen en het analyseren van de gegevens. In deze webinars worden handvatten gegeven om de CO2-uitstoot gestandaardiseerd en betrouwbaar te berekenen met de hulp van een aantal richtlijnen.

Wat komt u tijdens dit webinar te weten?

In dit webinar wordt uitgelegd wat de methodiek is om uit praktijkgegevens inzicht in de hele keten te krijgen, en hoe je daar als branche en/of individueel verlader of transporteur mee kan werken.

De expert

Herman Wagter is programmamanager bij Connekt. Herman zet zich in voor duurzame oplossingen ter verbetering van transport en mobiliteit met de focus op beter en slimmer gebruik van innovatieve technologie.

Herman Wagter

 

Datum

17 jun 2020
Verlopen!

Tijd

11:00

Lokale tijd

  • Tijdzone: America/New_York
  • Datum:17 jun 2020
  • Tijd: 05:00

Kosten

Gratis

Meer Info

Bekijk het webinar

Locatie

online
Categorie
Topsector Logistiek

Organisator

Topsector Logistiek
Email
info@topsectorlogistiek.nl
Bekijk het webinar
QR code