Topsector logistiek

German Dutch Logistics Award 2018 gewonnen door European Gateway Services

German Dutch Logistics Award 2018 gewonnen door European Gateway Services

European Gateway Services (EGS) heeft de German Dutch Logistics Award 2018 gewonnen met haar synchromodale achterlandplanner. De prijs is op 10 april uitgereikt in Duisburg tijdens de 5e editie van de German Dutch Logistics Conference.

EGS heeft met ondersteuning van de Topsector Logistiek de Synchromodal Trip Optimizer (STO) ontwikkeld. Dit planningssysteem houdt rekening met diverse variabelen voor het achterlandvervoer. Voor elke transportopdracht berekent de STO de optimale synchromodale oplossing. In geval van een storing kan EGS hier proactief op anticiperen via de STO. Het uitgangspunt is om elke container op de afgesproken tijd en locatie af te leveren tegen concurrerende kosten en met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Het EGS netwerk omvat terminals in diverse landen in West-Europa, maar de nadruk ligt op Nederland en Duitsland.

Duits-Nederlandse logistieke samenwerking

De German Dutch Logistics Award wordt jaarlijks toegekend aan het bedrijf of initiatief dat het meest heeft bijgedragen aan de Duits-Nederlandse logistieke samenwerking. Uit de vele aanmeldingen selecteerden de redacties van Nieuwsblad Transport en onze partnerpublicatie DVZ drie genomineerden: Aircargobook, EGS en Smartcity Freighthubs/Binnenstadservice.
Het Nederlandse bedrijf EGS kreeg de voorkeur van 54% van de conferentiedeelnemers, die tijdens het congres hun stem konden uitbrengen. Op de tweede plaats eindigde Aircargobook. Smartcity Freighthubs/Binnenstadservice heeft de derde plek in de wacht gesleept.

Video

Bekijk hier het interview van Nieuwsblad Transport met Marilyne van Hoey Smith van EGS over de winnende inzending:

Bron: Nieuwsbladtransport.nl

┬ę Topsector Logistiek