Topsector logistiek

Challenge Stadslogistiek

prijsvraag stadslogistiek Den Haag

De stad wordt steeds drukker. Dagelijks ondervinden de vervoerders die goederen komen brengen daar overlast van. Het maakt drukke steden als Amsterdam regelmatig moeilijk bereikbaar bij het laden en lossen van goederen. Dat kost zowel winkels als leveranciers tijd en geld, het geeft overlast in de stad én maakt de leefomgeving onprettiger.

Heel veel betrokkenen denken dat het slimmer en beter kan als we de technologie van nu inzetten om het anders te organiseren. Goedkope sensoren, mobiele computers en smartphones, telecommunicatie netwerken; er is heel veel mogelijk tegen betaalbare kosten. En hoe we door die technologie heel veel zelf makkelijk kunnen regelen, met meer maatwerk, dat is de andere kant van de winst die te behalen valt. Hoe geef je precies de goede ruimte aan efficiënt georganiseerd, goed beladen en schoon vervoer, tussen het andere verkeer door? Dat is nou juist de uitdaging!

Bekijk hieronder het filmpje van de challenge:

Innovatiepartnerschap procedure

Allereerst de onderhavige Innovatiepartnerschap-procedure. Deze procedure is bedoeld om samen met marktpartijen een nieuwe oplossing te ontwikkelen, én – als die ontwikkeling succesvol blijkt -meteen door te stappen naar een aankoop door de betrokken gemeentes van die oplossing(en). De uitdaging ziet in deze Innovatiepartnerschap-procedure specifiek op E-RVV ontheffingen: voertuigen en vervoerders die ontheffingen krijgen om een voor anderen verboden gebied in te gaan. Makkelijk aanvragen, maatwerk in afhandeling, hulp bij route en toegang, maar ook handhaving van de afspraken wie wel en wie niet een ontheffing heeft. De scope en omvang staan in hoofdstuk 3 van de Selectieleidraad beschreven.

Hoe werkt een innovatiepartnerschap-procedure?

Deze uitvraag heeft de vorm van een Innovatiepartnerschap-procedure. Dit is een relatief nieuwe aanbestedingsvorm, gericht op de ontwikkeling van een nieuw systeem en/of proces, in partnerschap tussen de Aanbestedende dienst en één of meerdere bedrijven. Omdat het een vrij nieuwe procedure betreft leest u op pagina 3 van de Selectieleidraad zo goed mogelijk mee te nemen in de wijze waarop deze Innovatiepartnerschap-procedure verloopt.

Prijsvraag intelligente laad- en losplekken

Daarnaast is parallel aan deze Innovatiepartnerschap-procedure een prijsvraag uitgeschreven over intelligente laad- en losplekken. Deze prijsvraag is al eerder gepubliceerd op TenderNed met het kenmerk 165843. Het staat u vrij om u ook aan te melden voor deze prijsvraag.

Belangrijke data

8 februari 2018 om 14:00 Informatiebijeenkomst bij Connekt in Delft (Ezelsveldlaan 59)
9 februari 2018 om 12:00 uur Uiterlijk aanvragen juridische voucher
9 februari 2018 om 12:00 uur Uiterlijk indienen vragen nota van inlichtingen
5 maart 2018 om 12:00 uur Sluiting termijn indienen Aanmelding

De formele aankondiging kan op TenderNed gevonden  worden (www.tenderned.nl). Daar vind u de leidraad en hoe de procedure verloopt. Inschrijvingen en communicatie over de aanbesteding geschiedt alleen via TenderNed  en volgens de voorschriften in de leidraad . 

Handige links
Connekt heeft een aantal handige video’s ontwikkeld waarin nader wordt uitgelegd hoe u een inschrijving kan indienen voor deze aanbestedingsprocedure. Deze video’s helpen u om in te schrijven op aanbestedingen. Het advies is om deze filmpjes voorafgaand aan het lezen van de Leidraad te bekijken.

 

 

© Topsector Logistiek