Girlsday

Meiden maken kennis met logistiek tijdens Girlsday

De logistiek heeft het talent van meisjes hard nodig. Maar hoe overtuig je meisjes hiervan? Girlsday is een landelijk, jaarlijks terugkerend evenement dat meisjes op een speelse manier in contact brengt met de wereld van techniek en technisch georiënteerde beroepen. Dit jaar staat de logistiek centraal bij Girlsday op donderdag 2 april 2020. Meld uw bedrijf nu aan voor een bedrijfsbezoek.

“Om meiden te interesseren, moeten we jong beginnen”, zegt Mieke Damen, trekker van de pijler Imago en Instroom in de Human Capital Agenda van de Topsector Logistiek. “We hebben de talenten van meiden hard nodig in de logistiek. Diversiteit op de werkvloer draagt bovendien bij aan het succes van bedrijven. We willen de meiden duidelijk maken dat het uitdagende werk in de logistiek uitstekend bij hen past. Hiervoor gaan we ons bij de komende Girlsday extra inspannen.”

Vrouwelijke rolmodellen

Tijdens Girlsday brengen duizenden meisjes van 10 tot 15 jaar een bezoek aan een bedrijf en gaan daar zelf aan de slag in workshops. Girlsday start ieder jaar met een spectaculaire, feestelijke opening. De Kick-off van de komende editie vindt plaats op een aantrekkelijke, logistieke locatie in Rotterdam. Hierbij enthousiasmeren vrouwelijke rolmodellen uit de logistiek meisjes persoonlijk voor de veelzijdige wereld van de logistiek. “Maar dat gebeurt zeker niet alleen in Rotterdam. In het hele land ontvangen bedrijven op deze dag groepen meisjes van scholen uit de omgeving.”

Girlsday

Bedrijven stellen deuren open

Girlsday wordt georganiseerd door VHTO in samenwerking met TechniekTalent.nu en het ministerie van OC&W. VHTO matcht schoolgroepen aan bedrijven, organiseert de Kick-off en neemt de (landelijke) publiciteit voor haar rekening. Topsector Logistiek is dit jaar sponsor van Girlsday. “Hiermee zijn we er niet. Hoewel al veel logistieke bedrijven aan boord zijn, hopen we dat er komende editie nog veel meer aanhaken. We rekenen erop dat vele diverse bedrijven – groot en klein – op deze dag hun deuren openstellen en meisjes laten kennismaken met ons super interessante werk en met onze vrouwelijke rolmodellen”, zegt Damen, die in 2019 nog werd uitverkozen tot ‘Logistiek Goeroe’ door Jong Logistiek Nederland.

Meld uw bedrijf aan

In haar voormalige rol als verantwoordelijke voor Supply Chain Management bij Vlisco was Mieke Damen jarenlang een sponsor van een Girlsday-activiteit. “Het is ontzettend leuk om op zo’n dag de positieve reacties van deze meiden te zien en te horen. Het geeft je organisatie nieuwe inspiratie om werk te maken van diversiteit.” De mogelijkheden om iets te organiseren zijn volgens haar eindeloos. “Wat te denken van het verzendklaar maken van een pakketje, het controleren van een container, een logistiek proces naspelen of meiden zelf achter de knoppen te laten plaatsnemen in een besturingscentrum?” Meld uw bedrijf nu aan op de website van VHTO. Op deze site zijn veel tips te vinden over de organisatie van een activiteit.