Evofenedex lanceert digitaal matchingplatform verladers

Twee jaar geleden startten ondernemersvereniging evofenedex samen met Tilburg University het onderzoeksproject COMPOSE. Het project richt zich op het faciliteren van strategische verladerssamenwerking tussen niet-concurrerende verladers door ze bij elkaar te brengen middels een digitaal platform. Inmiddels is een eerste versie van het online matchingsplatform gelanceerd.

Wanneer er over supply chain samenwerking wordt gesproken, gaat het vaak alleen over transport. In de praktijk blijkt het een veel breder gebied te omvatten. Zo is het delen van magazijnruimte tussen bedrijven met een tegengesteld seizoen patroon mogelijk. Maar supply chain samenwerking gaat ook om het delen of tijdelijk uitwisselen van personeel met specifieke kennis. Vanuit onderzoek weten we dat de sociale skills cruciaal zijn om succesvol samen te kunnen werken. Voorbeelden hiervan zijn het hebben van een ‘klick’, onderling vertrouwen en het hebben van een passende bedrijfscultuur. Het digitale platform maakt het voor verladers makkelijker om elkaar op die sociale aspecten beter te leren kennen.

Als er een ‘klick’ op het platform is, volgt de uitdaging om de samenwerking concreet te maken. Afgestudeerde studenten supply chain management van de Tilburg University kunnen bij deze samenwerking helpen. Vraagstukken die studenten samen met u kunnen uitwerken:

– Vind een juiste samenwerkingspartner aan de hand van onze vestigingslocatie;
– Welk samenwerkingspotentieel is er tussen onze twee bedrijven;
– Welke potentie heeft samenwerking binnen ons industriegebied;
– Wij leveren beiden aan dezelfde klant; hoe kunnen we deze leveringen op elkaar afstemmen?

Meer weten? Mail naar scm@evofenedex.nl of bekijk de video.