Mogen wij u opnemen in ons bestand? Meld je hier aan.
zoeken

Aanmelden voor

Synchromodaal transport

Aanmelden voor

Synchromodaal transport

Synchromodaal transport

11 juli 2013

Leestijd ± 1 minuut

Synchromodaal Transport begint inmiddels een bekend begrip te worden. Interessant om te zien is dat er niet één leidende partij is bij het vinden en uitvoeren van een synchromodale oplossing, maar dat het door diverse partijen wordt opgepakt.

  • Zee rederijen ontwikkelen voor het carrier haulage volume synchromodale oplossingen. Een voorbeeld is Synchromodaily van Maersk.
  • Zeehaventerminals hebben als knooppunt goed zicht op de stromen en organiseren daar synchromodale oplossingen voor. Een voorbeeld is European Gateway Services.
  • Binnenvaartterminals hebben goed zicht op het lokale volume en organiseren vanuit dat perspectief synchromodale oplossingen. Een voorbeeld is Tilburg, Cuijk, Utrecht.
  • Verladers organiseren gezamenlijk synchromodale oplossingen en betrekken hier kleinere regionale verladers bij. Een voorbeeld is Lean and Green Barge. De eerste pilots zijn succesvol afgerond en overgegaan in reguliere business. Dit zijn de pilot Rotterdam-Moerdijk-Tilburg (EGS) en Rotterdam-Nijmegen (Maersk).

Tijdens de Lean and Green Barge conferentie op 24 juni jl. is de website synchromodaliteit.nl (nu: www.synchromodaal.nl) gelanceerd. De site dient als platform voor een ieder die geïnteresseerd is in Synchromodaal Transport.